Paar jaar geleden heeft Theo Kleijn, PA0KN, een 80-40-20 meter transceiver ontworpen. Toen waren we nog niet bezig met 3d printen, en van een mooi kastje is het niet gekomen.

In OpenScad, op een avond, samen met Theo een ontwerp gemaakt en uitgeprint. Ontwerptijd ongeveer net zo lang als de printtijd, bijna 3 uur.


Hier een nog kale print, geplaatst in het kastje..


Zeer precies gemeten met als resultaat dat de gaten precies op de goede plaats zitten. Het enige dat als nabewerking gedaan moet worden was het enigzins ruimen van de gaten en ontbramen.


Een bestukte print in het kastje. Bij de potmeter rechtsoven een sleufje moeten maken (tijdens het ontwerp), zodat de print in het kastje geplaatst kan worden.


De onderkant van het kastje met de bevestigingsgaten voor de print. En tevens voor het bevestigen van de nog te laseren boven- en onderkant. Foto’s daarvan volgen.


Een voorlopig eindresultaat. Past perfect. Geen correcties nodig. Er zijn binnen de zend-amateur club rondom Tilburg ongeveer 10 van deze printen aanwezig, dus zo meteen met een net kastje.