De DIY laser engraver maakt gebruik van een 500 mW blue-violet 405 nm laser. Dus eens even kijken of er wat te doen valt met fotolak bespoten printplaat…


Gelaserstraalde print, ontwikkeld in natronloog en daarna ge-etst… Formaat print 5 x 3 cm.


Hier ligt de belichte en ontwikkelde print in de ets-bak.

Nog wat technische informatie. Snelheid van laseren G1 F150. Eenmalig gelasered. En wat blijkt, in de nieuwe demo van Eagle, versie 7.2.0, wordt in plaats van een ULP een menu optie gebruikt voor het ‘milling’-gebeuren…


Milling. Keuze uit HPGL, ISEL en CNC. De CNC g-code file die wordt aangemaakt dient van de codes M03 (laser aan) en M05 (laser uit) te worden voorzien en kan daarna via bijvoorbeeld de GRBL-controller naar de laser engraver gestuurd worden.


In de laser engraver. Eerst worden de drill holes gelaserd, daarna de outline sporen en als laatste een complete scan van onder naar boven van horizontale lijnen. In het CNC configuratie scherm flink wat aan opties die ingesteld kunnen worden, moet nog de optimale settings proberen te vinden.


Het resultaat, nu nog op papier, later rechtstreeks op fotogevoelige printplaat.