Windows 10 draaiend en gelijk maar eens even Basic4Android opnieuw geïnstalleerd. Je hebt JAVA nodig en de Android SDK. Verder van Anywhere software B4A, http://www.b4x.com/ eerder bekend onder de naam Basic4Android.

Er is een versie voor iOS en er is ook een gratis versie voor Java. Verder zijn er trial versies van B4A (Android) en B4I (Apple iOS).

Wat ik gemaakt heb is een applicatie om op een Nodemcu een relais aan en uit te zetten. De commando’s daarvoor zijn:

http://192.168.0.69/gpio/0

http://192.168.0.69/gpio/1

Er komt vanuit de nodemcu een terugkoppeling in de vorm van een webpagina.

De tekst van deze terugkoppeling wordt in de WebView tekstbox gezet. Met het commando ToastMessageShow kan ik kleine status pop-up berichten laten zien. Op bovenstaande plaatje kun je zien dat de knop Relay on is ingedrukt en ook het bericht terug van de nodemcu.

Hier kun je zien dat het relais op de nodemcu weer is uitgezet.

Het ontwerpen van de layout van het scherm kun je live doen wanneer je wireless vanuit Basic4Android verbinding maakt met je smartphone. Dat kan via Bluetooth maar kan ook via Wifi. Je dient twee Apps te downloaden, de ene voor de koppeling is een B4A bridge, en de tweede is een B4A designer. De laatste is om de layout van het scherm te ontwerpen. Het ontwerp wordt gemaakt op de PC waarbij je allerlei schermelementen op het scherm plaatst en je kunt live meekijken op je smartphone. Labels, buttons, textboxen enz. enz. Wat dat betreft heeft het veel weg van Visual Basic 6.0

Dit is het B4A bridge scherm. Zodra je deze app opstart wordt een IP-adres zichtbaar en vanuit Basic4Android op de PC kun je daarmee dan een verbinding maken.

Zie hier de applicatie geïnstalleerd (rode cirkel). Je dient tijdelijk de beveiliging van de smartphone uit te schakelen, zodat ook van andere sources dan ‘Google Play’ programma’s kunnen worden geïnstalleerd.

Hier de nodemcu met een ledje als relais. Om te testen.

Het gebruikte icoontje voor de applicatie…
Wisclub – Chapter Tilburg…

Hier de sources van Basic4Android en van NodeMCU